در اکثر خودروهای سنگین و نیمه سنگین از سیستم برق ۲۴ ولت استفاده می شود که علت آن توان مورد نیاز برای به حرکت درآوردن موتور است. با توجه به اینکه تمامی باتری های تولیدی خودروها ۱۲ ولت است و فقط خودروهای سنگین هستند که از سیستم برق ۲۴ ولت بهره می برند (تمامی خودروهای سواری ۱۲ ولت می باشند) لذا همانطور که در مطلب ((مدارهای سری و موازی)) ذکر شد باید از ۲ عدد باتری ۱۲ ولت ۶۰ الی ۲۲۰ آمپر استفاده کنند.
سیستم برق ۲۴ ولت در خودروهای سنگین قدیم و جدید متفاوت است.
در خودروهای سنگین جدید تمامی قطعات و تجهیزات الکتریکی ۲۴ ولت هستند. از استارت و دینام گرفته تا چراغ های این دسته از خودروها ۲۴ ولت هستند اما در خودروهای قدیمی اینگونه نبوده و فقط استارت ۲۴ ولت بوده است.
روش کار خودروهای قدیمی به این صورت بوده است که دو باتری به صورت موازی به هم متصل بوده تا بتوانند بارهای الکتریکی مورد نیاز را تامین کنند. ولتاژ سیستم خودرو ۱۲ ولت می باشد اما فقط در لحظه ای که سوئیچ استارت زده می شود، یک رله تبدیل باتری، به طور اتوماتیک، دو باتری را به صورت سری به یکدیگر متصل نموده و بنابر این ولتاژ ۲۴ ولت برای استارتر ۲۴ ولت فراهم می کند. بقیه مصرف کننده های بارهای الکتریکی در همان زمان از ولتاژ ۱۲ ولت استفاده می کنند.
به محض اینکه موتور روشن می شود، یعنی وقتی سوئیچ استارت رها می شود و استارتر خاموش می شود، رله تبدیل، به طور اتوماتیک، اتصال را به شکل موازی باز می گرداند. در هنگام عملکرد موتور، دینام ۱۲ ولت هر دو باتری را شارژ می کند.