بررسی هاوال H6 لوکس 2017

هاوال H6 2017 چهارمین شاسی‌بلند این شرکت است که در استرالیا عرضه می‌شود. پیش از این مدل‌های H2 ،H8 بزرگ و H9 هفت نفره در این بازار حضور داشته‌اند. این خودرو اخیراً به صورت انبوه وارد بازار کشورمان نیز شده است.

هم‌اکنون هاوال با عرضه‌ی H6 میدسایز سودای رقابت با پرفروش‌های این سگمنت نظیر مزدا CX-5، هیوندای توسان، تویوتا راو 4 و نیسان X-Trail را در سر می‌پروراند.

هاوال H6 به لطف محبوبیت فوق‌العاده در بازار چین عنوان پرفروش‌ترین شاسی‌بلند دنیا را یدک می‌کشد. 33 هزار مهندس در شرکت هاوال مشغول بکار بوده و این خودرو توسط Pierre Leclerq طراح ب ام و X5 طراحی شده است.

تریم های خودرو بسیار ساده هستند. دو نوع مشخصات برای بازار استرالیا قابل سفارش بوده که مدل سطح پایه‌ی پریمیوم دارای بهای 29990 دلار استرالیا و مدل حاضر در تست که Lux نام دارد بهای 33990 دلاری را نشان می‌دهد.

با این اضافه پرداخت 4 هزار دلاری شما مواردی چون سانروف پانورامیک، رینگ‌های 19 اینچی، صندلی‌های جلو با قابلیت تنظیم برقی، صندلی‌های چرمی، دوربین پارک، سیستم صوتی با 8 بلندگو (بجای سیستم صوتی 7 بلندگوی موجود در مدل پریمیوم) و چراغ‌های جلوی زنون تنظیم شونده را به دست می‌آورید.

هر دو مدل دارای تجهیزات ایمنی‌ای چون پایش نقاط کور و دوربین پشتی با حسگرهای عقب و جلو و همچنین تجهیزاتی چون سیستم تهویه دو ناحیه‌ای با دریچه‌های عقبی، کروز کنترل، رکاب‌های ضدزنگ، سیستم پایش فشار باد لاستیک‌ها، صندلی‌های عقبی تاشدنی و… هستند.

این دو مدل همچنین پیشرانه‌ی 4 سیلندر 2 لیتری توربوی یکسانی دارند که با گیربکس 6 سرعته ی دوکلاچه جفت شده و نیرو را به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. نسخه‌ی چهار چرخ محرک این خودرو نیز وجود دارد اما تنها با گیربکس دستی عرضه می‌شود بنابراین احتمال عرضه‌ی آن در استرالیا کم است.

H6 در نگاه اول زیبایی بصری خوبی را به نمایش می‌گذارد. تناسبات طراحی این خودرو به خوبی رعایت شده و ظاهر راضی کننده و البته کمی قطبی دارد. از پروفایل جانبی می‌توان الهام گرفتن از ب ام و در شکل کاپوت و چراغ‌های جلو مشاهده نمود درحالی‌که بخش عقبی نیز یادآور رنجروور اووک هستند.

با طول/عرض/ارتفاع به ترتیب 4549/1835/1700 میلی‌متری این خودرو اندازه‌ای مشابه با رقبای خود دارد و قیمت کنونی آن نیز به برخی از شاسی بلندهای متوسط دو دیفرانسیل نظیر رنو کولئوس و کیا اسپورتیج نزدیک است.

برند هاوال با نوشته‌ای نقره‌ای‌رنگ در پس‌زمینه‌ای قرمز و درست بالای جلوپنجره‌ی حجیم خودرو قرار گرفته است. در پشت خودرو نیز نوشته‌ی هاوال زیر شیشه‌ی عقبی به چشم می‌خورد. بهتر است که این شرکت به فکر لوگویی مناسب‌تر برای خود باشد.

کابین خودرو طراحی و کیفیت راضی‌کننده‌ای دارد. اکثر سطوح جلوی چشم از مواد باکیفیت ساخته شده و حتی دکمه‌ها و سوئیچ‌ها احساس ارزانی و سبکی ندارند. در کل بخش‌های مختلف کابین به خوبی با یکدیگر چفت شده‌اند. البته این طرح اصیل نیست و الهام گیری از آئودی و فولکس‌واگن را در زمینه‌ی استایل و طراحی کنسول مرکزی و کابین می‌توان مشاهده کرد.

مواد بکار رفته نرم بوده و موقعیت رانندگی خودرو نیز بالا است و با وجود صندلی راننده‌ای که در 8 جهت تنظیم می‌شود پیدا کردن موقعیت مناسب راحت بوده و البته این صندلی‌ها به اندازه‌ی کافی حمایت گر و نرم هستند. تریم چرم موجود در خودرو روی پانل درب‌ها نیز امتداد یافته و با وجود چوب و کروم در کابین احساس نشستن در خودرویی گران‌بهاتر به شما دست خواهد داد.

هاوال H6 دارای صفحه لمسی LCD 8 اینچی مناسب است. این سیستم خیال‌انگیزترین نمونه‌ی موجود نیست و البته آسان‌ترین استفاده را نیز ندارد. این سیستم دارای بلوتوث و اتصال صوتی و خروجی AUX و USB SD کارت است. در زمان عرضه این خودرو فاقد سیستم ناوبری ماهواره‌ای بوده اما تا پایان سال این ویژگی به H6 اضافه خواهد شد.

دیگر ویژگی‌هایی که باعث می‌شوند حس ممتاز بودن این خودرو تشدید شود عبارت‌اند از صندلی‌های جلو/عقب گرم شونده، ورود و استارت بدون کلید و روشنایی مناسب کابین؛ اما مورد لوکس‌تر کابین پوشش زیبا و باکیفیت سانروف است.

همان‌طوری که پیش‌تر اشاره شد صندلی‌های پشتی تاشدنی و گرم شونده هستند و همان پوشش چرم صندلی‌های جلو را دارند. ردیف دوم جادار بوده و فضای سر، زانو و پای مناسبی را ارائه می‌دهد.
البته فضای محفظه بار خودرو نسبت به آن چیزی که انتظار دارید کمی کوچک است. طبق گفته‌های منابع چینی H6 قبلی محفظه بار 808 لیتری داشته است. ما هنوز نمی‌توانیم به‌طور رسمی حجم محفظه بار این خودرو را تأیید کنیم.

علیرغم نقاط قوت فراوان H6 در کابین، با حرکت در جاده نقاط ضعف اصلی خودرو نمایان می‌شود. پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری توربوی این خودرو قدرت 195 اسب بخاری و گشتاور 315 نیوتون متری دارد و درحالی‌که این میزان گشتاور تولیدی بد نیست اما در برخی موارد خودرو کم می‌آورد. بهترین حالت این است که در سرعت‌های متوسط بدون عجله رانندگی کنید و پدال گاز را به آرامی بفشارید. در اکثر اوقات گیربکس دوکلاچه خودرو خوب عمل کرده اما در عبور از تپه‌ها کمی تنبل است.

در هنگام شروع به حرکت ناگهانی و پرفشار چرخ‌های جلو بسته به موقعیت هرزگردی دارند. ما هنگام تلاش برای حرکت در شانه‌ی چمنی جاده با این هرزگردی چرخ‌ها مواجه شدیم. در نهایت تنها راه حرکت این بود که دنده عقب گرفته و به راه خود ادامه دهیم. خواه این عملکرد از لاستیک‌ها و چسبندگی باشد یا از سیستم سواری خودرو، مسیرهای مرطوب و لغزشی باعث به چالش کشیده شدن H6 خواهند شد.

سیستم تعلیق خودرو احساس کنترل خوبی داشته و در جاده از توازن مناسبی برخوردار است. این سیستم ناهنجار و عصبی عمل نمی‌کند و انتظار نداشتیم که این‌گونه خوب باشد. هرچند صدای پیشرانه خشن و زمخت است.
احساسی که فرمان الکتریکی دارد کمی مصنوعی بوده و باعث می‌شود که ارتباط بین راننده و جاده مختل و قطع شود.
میزان دید عقب خودرو عالی نیست ولی محدوده‌ی دید جانبی و جلو قابل‌قبول است.

حالت‌های رانندگی اکو، استاندارد و اسپورت در H6 وجود دارند که البته به‌صورت پیش‌فرض خودرو از حالت استاندارد استفاده می‌کند. علیرغم تلاش زیاد برای ارائه‌ی عملکرد مناسب در حالت اکو، در رانندگی شهری ما مصرف سوخت حدود 16 لیتر در هر صد کیلومتر را مشاهده کردیم. پس از 160 کیلومتر رانندگی در بزرگراه ما به مصرف 9 لیتر در هر صد کیلومتر رسیدیم. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو بنا به ادعای هاوال 9.8 لیتر در هر صد کیلومتر است اما به احتمال زیاد در شرایط واقعی مصرف سوخت حدود 12 لیتر را تجربه خواهید کرد.

هاوال همچنین گارانتی چشمگیر 5 ساله/یک‌صد هزار کیلومتر را به همراه کمک جاده‌ای 5 ساله ارائه می‌کند.

هاوال H6 خودرویی با قیمت رقابتی، تجهیزات مناسب و کابینی خوش‌ساخت و باکیفیت است. شاید این خودرو هنوز نتواند به پای پیشروهای این بخش از بازار برسد اما قطعاً خودرویی در حال رشد محسوب می‌شود. نادیده گرفتن برندهای خوش‌نام و باتجربه‌ی حاضر در این کلاس بسیار سخت است اما اگر به کابین لوکس و تجهیزات زیاد بیشتر از پرفورمنس ارزش می‌دهید هاوال H6 می‌تواند گزینه‌ی قابل‌تأملی باشد.

امتیازات هاوال H6

پرفورمنس و راندمان: 5.5
فضای کابین و راحتی: 8
تکنولوژی و ارتباطات: 7
قیمت و تجهیزات: 7
سواری و هندلینگ: 6
امتیاز کلی: 6.5

همچنین ببینید

50 خودرو که جهان را تغییر دادند – قسمت 5 و پایانی

صنعت خودروسازی بدون شک یکی از مهم‌ترین صنایع جهان است. کافی است به سرمایه‌ی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما