سدان کوپه فولکس واگن آرتئون معرفی شد

سدان کوپهٔ پاسات CC و بعداً CC بدون شک یکی از هیجان‌انگیزترین ساخته‌های فولکس‌واگن بود؛ اما بعد از دوران غم‌انگیزی که این شرکت به تولید CC پایان داد، خبر خوب این است که جانشین شایسته‌ای برای آن بنام آرتئون معرفی شده است. این خودرو که در سطحی بالاتر از CC قرار می‌گیرد، با طراحی بیرونی جذاب و نمای داخلی لوکس برای اولین بار در نمایشگاه ژنو به نمایش درمی‌آید.

اگر طراحی آرتئون آشنا برایتان به نظر می‌رسد به این دلیل است که نسخهٔ کانسپت این خودرو با نام Sport Coupe GTE Concept  دو سال پیش در نمایشگاه ژنو به نمایش درآمد. با قرار دادن تصاویر نمونهٔ کانسپت و نسخهٔ تولیدی آرتئون در کنار هم مشخص می‌شود که بسیاری از ویژگی‌های نمونهٔ کانسپت به نسخهٔ تولیدی راه پیدا کرده است و آرتئون خصوصاً در نسخهٔ R-Line شباهت‌های قابل‌توجهی به Sport Coupe GTE Concept  دارد.

آرتئون رویکرد جدیدی را در طراحی فولکس‌واگن ارائه کرده است و می‌توان آن‌را انقلابی در طراحی این شرکت آلمانی دانست چراکه این اتومبیل از طراحی‌های سادهٔ قبلی فولکس‌واگن فاصله گرفته و فرمی کاملاً تهاجمی به خود گرفته است. در نمای جلوی این سدان خوس استایل شاهد جلوپنجرهٔ بزرگی هستیم که چراغ‌های جلوی زیبا تا قسمتی درون آن کشیده شده‌اند. این چراغ‌ها به‌صورت استاندارد تمام LED هستند. همچنین همان‌طور که گفته شد آرتئون یک سدان کوپه است و به همین دلیل در قسمت عقب دارای سقفی شیب‌دار و فرمی فست‌بک است. بعلاوه درِ صندوق نیز به‌صورت لیفت‌بک باز می‌شود که خودرو را کاربردی‌تر می‌کند. بدین ترتیب در حالت عادی حجم صندوق بار آرتئون برابر با 563 لیتر است که در صورت خواباندن صندلی‌های عقب به 1557 لیتر افزایش پیدا می‌کند؛ اما اگر حتی از این هم به فضای بار بزرگ‌تری نیاز داشته باشید، ممکن است در آینده نسخهٔ استیشن این خودرو نیز ساخته شود.

مسئول طراحی خارجی آرتئون آقای «Tobias Sühlmann» گفته است که این خودرو، مفهومی بسیار کاربردی را در قالب ترکیبی از یک سدان سنتی با یک کوپهٔ گرند تورر ارائه کرده است. وی اضافه کرده است که آرتئون به لطف فاصلهٔ محوری کشیده و درِ صندوق لیفت‌بک بزرگ خود، فضا و انعطاف‌پذیری بیشتری را نسبت به دیگر همکلاسانش ارائه می‌کند.

آرتئون در بسیاری از قطعات با نسخهٔ اروپایی پاسات اشتراک دارد به‌گونه‌ای که روی همان پلت‌فرم MQB پاسات ساخته شده است اما پرچم‌دار جدید فولکس‌واگن در اروپا، با 4.86 متر طول، 1.87 متر عرض و 1.42 متر ارتفاع، 9.4 سانتیمتر کشیده‌تر، 4 سانتیمتر عریض‌تر و 2.8 سانتیمتر کم ارتفاع‌تر از پاسات است. علاوه بر این، فاصلهٔ محوری آرتئون نیز با 2.84 متر 5 سانتیمتر بیشتر شده است که فضای پای بیشتری را برای سرنشینان عقب ارائه می‌کند تا جایی که فولکس‌واگن ادعا می‌کند فضای پای عقب آرتئون در کلاس خود بهترین است و می‌تواند پنج نفر را در راحتی کامل حمل نماید. بدین ترتیب در صندلی‌های عقب ارگونومیک این ماشین سه نفر به‌راحتی می‌توانند بنشینند.

داخل کابین آرتئون نیز به‌وضوح ریشه‌های پاساتی خود را نشان می‌دهد و تمام ویژگی‌های فنی برادرش را به ارث برده است اما ازآنجایی‌که آرتئون یک سدان پریمیوم است، در نسخهٔ پایهٔ به کروز کنترل، صندلی‌های برقی شش جهتهٔ جلو، غربیلک فرمان چرمی و سیستم صوتی با هشت بلندگو مجهز شده است. در تیپ‌های میانی گرم‌کن صندلی‌های جلو، تودوزی و صندلی‌های چرمی آلکانترا، پوشش آلومینیومی پدال‌ها و دوخت برجسته اضافه می‌گردد؛ و درنهایت مدل پرچم‌دار R-Line به غربیلک فرمان اسپرت، پوشش سقف متفاوت و… مجهز خواهد بود. تجهیزات سفارشی آرتئون نیز شامل صفحه آمپر تمام دیجیتال، نمایشگر سربالا و صفحه‌نمایش مرکزی 9.2 اینچی با قابلیت تشخیص حرکت دست می‌شود.

اما فولکس‌واگن در این سدان اسپرت به ایمنی هم بسیار توجه داشته است به‌گونه‌ای که برای آن سیستم‌های ایمنی فراوان و پیشرفته‌ای را ارائه کرده است. یکی از این سیستم‌ها آخرین نسخه از کروز کنترل تطبیقی فولکس‌واگن است که اطلاعات و محدودیت سرعت جاده را تشخیص می‌دهد. علاوه بر این، نسخهٔ جدیدی از سیستم نور در پیچ این شرکت نیز در آرتئون ارائه شده است که می‌تواند پیچ جاده را از طریق GPS تشخیص داده و پیش از رسیدن خودرو به پیچ، نور چراغ‌ها را به سمت آن تغییر جهت دهد. همچنین آرتئون به نسل دوم دستیار اضطراری فولکس‌واگن هم مجهز شده است که در صورت تشخیص مانعی در مسیر و ناتوانی راننده، خودرو را به‌صورت خودکار به سمتی دیگر هدایت می‌کند.

در بخش پیشرانه‌ها اما بسته به بازار، آرتئون با سه موتور بنزینی و سه موتور دیزل عرضه می‌شود. در نمونه‌های بنزینی، یک واحد 1.5 لیتری TSI موتور پایه محسوب می‌شود که پیش‌ازاین در نسخهٔ فیس‌لیفت شدهٔ گلف نیز ارائه شده است. این موتور 150 اسب بخار اسب بخار قدرت داشته که نیروی آن در حالت استاندارد با یک گیربکس شش سرعتهٔ دستی و به‌صورت سفارشی با یک واحد هفت سرعتهٔ اتوماتیک DSG تنها به چرخ‌های جلو انتقال پیدا می‌کند. موتور بنزینی بعدی که نمونهٔ 2 لیتری TSI است که با دو سطح قدرت 190 اسب بخار و 280 اسب بخار عرضه می‌شود. انتقال نیروی هردوی این مدل‌ها نیز توسط گیربکس اتوماتیک انجام می‌گیرد درحالی‌که مدل اول به‌صورت دیفرانسیل جلو عرضه می‌شود اما نمونهٔ قوی‌تر مجهز به سامانهٔ چهارچرخ محرک 4Motion است.

اما اگر خواهان موتورهای دیزل هستید، می‌توانید موتور 2 لیتری TDI را در سه سطح قدرت 150 اسب بخار، 190 اسب بخار و یا 240 اسب بخار انتخاب کنید. مدل اول تنها به‌صورت دیفرانسیل جلو و با دو گیربکس مختلف ارائه می‌شود درحالی‌که در مدل میانی سامانهٔ 4Motion به‌صورت اختیاری قابل سفارش خواهد بود؛ اما بالاترین مدل دیزل که 500 نیوتن متر گشتاور دارد، به‌صورت استاندارد مجهز به گیربکس اتوماتیک و سامانهٔ چهارچرخ محرک 4Motion است.

همان‌طور که اشاره شد، نخستین نمایش عمومی فولکس‌واگن آرتئون در نمایشگاه ژنو صورت می‌گیرد درحالی‌که فروش آن از اواسط ماه ژوئن در اروپا آغاز خواهد شد. جانشین CC در سال 2018 نیز در ایالات‌متحده عرضه خواهد شد. این سدان کوپهٔ لوکس فولکس‌واگن در بازار با خودروهایی چون ب‌ام‌و سری 4 گرن کوپه و آئودی S5 اسپرت‌بک و به رقابت خواهد پرداخت درحالی‌که می‌تواند کیا استینگر را هم به دردسر بیندازد که این یعنی قیمت آن در سطحی بالاتر از پاسات تنظیم خواهد شد.

همچنین ببینید

50 خودرو که جهان را تغییر دادند – قسمت 5 و پایانی

صنعت خودروسازی بدون شک یکی از مهم‌ترین صنایع جهان است. کافی است به سرمایه‌ی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما