عیب های باتری

0
(0)

عیب های داخلی باتری مانند اتصال کوتاه ناشی از پوشش جداکننده ها، یا فقدان ماده متحرک، یا شکسته شدن اتصال دهنده های سلول ها یا تسمه های صفحات، همگی ترمیم ناپذیرند و باتری بایستی تعویض گردد لذا قرص های باتری یا تعویض الکترولیت باتری و … ۹۹% جوابگو نیستند لذا قبل از انجام اینگونه تصمیمات با متخصص مشورت و باتری را تست کنید.

تغییر گرانش ویژه یک سلول با سلول دیگر ( اختلاف حداقل g/lit 30 ) نشانه اتصال کوتاه داخلی می باشد که در خرابی باتری ها بسیار متداول است و معمولا با جوشش الکترولیت هنگام بار گرفتن از باتری همراه است.

در این حالت به اشتباه بعضی اقدام به شارژ کردن باتری می کنند زیرا سلولی را مشاهده می کنند که غلظت الکترولیت آن پایین تر از حد استاندارد است اما این کار بی فایده است زیرا حتی اگر باتری به طور کامل شارژ شود، هنگامی که مبادرت به استارت موتور می نماییم ولتاژ شدیداً کاهش می یابد.

به طور کلی عوامل عمده ای که سبب خرابی باتری می شوند عبارتند از :
۱-   استفاده از باتری در حالت کم بودن میزان الکترولیت و سولفاته شدن باتری

۲-   کار نکردن باتری به مدت طولانی در حالت دشارژ

۳-   قرار گرفتن در معرض حرارت بالا به دلیل مجاورت با موتور

۴-   دشارژ سریع باتری

۵-   شارژ نامناسب آلترناتور ( دینام )

۶-   کاربرد نامناسب باتری ( عدم متناسب بودن باتری با میزان درخواست الکتریکی خودرو )

۷-   ارتعاشات بیش از حد باتری ( عدم محکم بودن نگهدارنده باتری )

نکته:
درجه حرارت های بالا باعث بخار شدن آب باتری از الکترولیت شده و در نهایت باعث فرسودگی و ضعیف شدن صفحات باتری و در نتیجه کاهش عمر مفید باتری می گردد. این عامل مهم ترین عامل خرابی باتری ها است.

مشکلاتی که به سبب خرابی یا دشارژ باتری پیش می آیند عبارتند از :
۱-   در هنگام استارت زدن، موتور به آرامی می چرخد.

۲-   در آب و هوای سرد، قدرت باتری کاهش می یابد.

۳-   در حالت دور آرام موتور، نور چراغ ها کاهش می یابد.

۴-   چراغ اخطار صفحه آمپر روشن باقی می ماند (پس از روشن شدن موتور).

چرا باتری قادر به نگهداری شارژ نیست ؟
زمانیکه باتری دارای سلول های خراب است و یا اتصال کوتاه داخلی دارد قادر به نگهداری شارژ نیست. همچنین در صورت چندین مرتبه شارژ سریع نیز این پدیده اتفاق می افتد. در این حالت چراغ اخطار بر روی صفحه آمپر روشن شده و ولتاژ بالا و پایین می رود. با مراجعه به مراکز سرویس برق خودرو، بررسی های لازم را روی سیستم شارژ، کابل ها، اتصالات و باتری انجام دهید.

خوب است در این قسمت علل فرسودگی شدید ترمینال ها را توضیح دهیم :
۱-   اضافه کردن بیش از حد آب مقطر به الکترولیت ( قرار گرفتن الکترولیت بالای خط MAX باتری )

۲-   شارژ بیش از حد باتری توسط آلترناتور (دینام)

۳-   محکم و سفت نبودن بست های باتری

عیوب سیستم الکتریکی خودرو
اگر باتری شارژ بیش حد شده باشد یا برعکس دشارژ شده باشد معلوم می شود که مشکل عدم استارت خوردن خودرو به دلیل باتری نیست. در این مواقع عیوب در یکی از حالت های زیر می تواند باشد :

۱-   آلترناتور ( دینام ) معیوب است ( شارژ کم یا بیش از حد دارد )

۲-   رگلاتور ( آفتامات ) معیوب است ( نوسان در شارژ یا عدم قطع کردن شارژ در هنگام شارژ کامل باتری )

۳-   برق دزدی خودرو ( یعنی یک یا چند مصرف کننده الکتریکی خودرو، در هنگام خاموش شدن خودرو قطع نشده و از باتری مصرف می کنند که به مرور باتری دشارژ می شود مثلا چراغ صندوق عقب که با بسته شدن صندوق خاموش نشود یک برق دزدی به حساب می آید )

۴-   استارت معیوب است ( استارت با وجود برق کافی قادر به چرخاندن موتور نیست )

۵-   اتصال دهنده ها مشکل دارند ( از کثیفی بست ها تا اتصال کابل ها به بدنه و استارت و دینام باید کنترل شود که محکم و تمیز بسته شده باشند )

۶-   مغزی سوئیچ معیوب است ( سوئیچ به عنوان یک کلید عمل کرده لذا خرابی آن مانع اتصال برق می شود )

عیوب بالا را نمی توان بدون تجهیزات لازم تست و مشخص کرد لذا به مراکز سرویس برق خودرو مراجعه کنید.

 

سولفاسیون

باتری ها مثل انسان ها به تمرین منظم به منظور کسب سلامتی نیازمندند. این عمل با شارژ باتری مقدور است. باتری در صورت عدم استفاده به مدت طولانی خود به خود دشارژ می شود.

اگر باتری در مدتی طولانی دشارژ باقی بماند سولفات سرب کریستالی ریز طی شرایط نامناسب به کریستال های سولفات سرب Coarse تبدیل خواهد شد که تنها در شرایط سخت به کریستال های مساعد تبدیل می شود و شاید اصلا نتوانند تبدیل شوند.

چنین باتری ای سولفاته شده است. سولفاته شدن نتیجه نگهداری ضعیف باتری است. این امر سبب افزایش مقاومت داخلی باتری شده که مانع فرایند شیمیایی می شود. یک باتری سولفاته هنگام شارژ شدن بسیار داغ می شود، که در این حالت ولتاژ شارژ سریعاً بالا می رود.

اگر سولفاته شدن کم باشد، تحت شارژ باتری سولفاته سرب به آهستگی از بین خواهد رفت و ولتاژ شارژ به شکل یکنواخت پایین خواهد آمد. به محض اینکه سولفات سرب به طور کامل از بین برود ولتاژ به حالت عادی باتری باز می گردد.

جریان شارژ مناسب به طور تقریبی ۲۵ mA در آمپر ساعت اسمی باتری است ( حدوداً بین ۰٫۵ الی ۲ آمپر ) برای ۵۰ ساعت انجام خواهد پذیرفت. اگر اسید باتری به طور کامل تبدیل شده باشد، غیر ممکن است که باتری بازیابی شود و باتری غیر قابل مصرف خواهد بود.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

همچنین ببینید

بدترین خودروهای 2017 از نظر مصرف کنندگان

0 (0) برای ما مهم است که بهترین خودروها را شناسایی کنیم؛ اما اطلاع از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما