چهار کنترل هفتگی ضروری برای هر خودرو
۱- روغن موتور کنترل گردد. پس از خاموش کردن موتور به مدت نیم ساعت و قرار دادن خودرو در جای هموار برای ته نشین شدن روغن موتور، گیج روغن را بیرون آورده و روغن کنترل شود.
۲- آب رادیاتور کنترل گردد. چنانچه فن روشن نگردد، آب رادیاتور جوش میآید و اگر فن روشن شود و درجه گیج آب بالا برود امکان آب نداشتن رادیاتور ، آبریزی ، هوا گرفتگی سیستم آبرسانی ، پارگی تسمه دینام و واتر پمپ وجود دارد.
۳- روغن ترمز و کلاچ کنترل گردد. یکی از اساسی ترین علت خالی شدن ترمز در زیر پا، روغن ریزی در درون چرخها میباشد که در صورت کنترلهای به موقع روغن ترمز خودرو امکان به وجود آمدن خطر از میان میرود.
۴- آب باطری کنترل گردد. باطری خودرو یکی از دستگاههای مهم سیستم برقرسانی خودرو میباشدو چنانچه باطری خودرو از نوع اسیدی باشد همواره بایستی سطح آب باطری کنترل گردد و در صورت کاهش سطح آب باطری آب مقطر افزوده گردد. نوع دیگری از باطری به نام اتمی یا خشک با درهای بسته موجود است که نیازی به جک کردن آب باطری ندارند.
سیستم داخلی خودرو
۱- روغنکاری: کارتر- پمپ روغن – فیلتر روغن – گیج.
۲- خنککاری: رادیاتور – پروانه – تسمه پروانه – لولهها – واتر پمپ – ترموستات.
۳- سوخترسانی: باک بنزین – فیلتر – پمپ – لولهها – فیلتر هوا – انژکتور.
۴- برقرسانی: باطری – دینام – شمع – وایرها – کویل.
۵- انتقال: فلایویل – دیسک و کلاچ – گیریکس – دیفرانسیل – پولوس – چرخها.
در موتور، روغن وظیفه خنک کردن قطعات و جلوگیری از سایش قطعات را دارد و آب وظیفه خنک کردن روغن را داراست همچنین رادیاتور وظیفه خنک کردن آب را به عهده میگیرد و پروانه وظیفه خنک کردن رادیاتور را به عهده دارد.