فراگیری مهارت های رانندگی
۱- رانندگی یکی از رفتارهای روزانه انسانهاست و این رفتار نشانگر فرهنگ، تربیت و شخصیت اجتماعی میباشد و از نوع رانندگی هر کس می توان به ماهیت درونی او ی برد.
۲- با توجه به این فراگیری این مهارت یک ضرورت میباشد و فراگیری آن بستگی کاملی به آمادگی فکری و روانی هر شخصی دارد، بنابراین دقت و هوشیاری و خونسردی پایه آموختن هر چه بهتر این مهارت میباشد.
ارکان ایمنی ترافیک ( اصول تصادفات)
رانندگی بر پایه ۳ فاکتور راننده – خودرو – راه و عوامل محیطی بنا شده است که عامل راننده نقش بسیار مهمی را در این زمینه ۷۰ تا ۸۰ درصد بعهده دارد و ۳ وظیفه مهم از وظایف رانندگان قابل توجه میباشد.
سه وظیفه مهم یک راننده ( ویژگیهای راننده دور اندیش)
۱- پیش از حرکت ، اطمینان از سلامت خودرو، همراه داشتن تجهیزات لازم در خودرو و در هنگام رانندگی، مراقبت از خودرو و جلوگیری از وارد آوردن آسیب به خودرو ناشی از خرابی راهها.
۲- مراقبت از جا سرنشینان خودرو و ایجاد آرامش برای آنان با پرهیز از سرعت های بیمورد وترمزهای تند با توجه به قوانین و مقررات .
۳- مراقبت از جان مردمی که در حال عبور و مرور هستند این مردم ممکن است سواره باشند یا پیاده با توجه به قوانین و مقررات راهنمائی و رانندگی.
راه و عوامل محیطی :
برای استفاده از راه علائم ، نشانهها ، چراغهای راهنمائی، تابلوها، خط کشی، فرمان پلیس راهبر و آئین نامه رانندگی بصورت قانون در نظر گرفته شده که برای ایمنی استفاده کنندگان از راه میباشد.
سوار شدن به خودرو
۱- بدلیل نیاز به افزایش دید خودروهای عبوری و آگاهی از وضعیت لاستیکهای خودرو ( پنچری یا کم باد بودن) و آگاهی از پشت خودرو،بهتر است زمان سوار شدن از پشت خودرو وارد خیابان شده و پس از توجه به جلوی خودرو به سمت در خودرو حرکت کرد.
۲- با دست راست کلید را درون قفل در وارد و با دست چپ دستگیره در را گرفته و در باز گردد.
۳- ابتدا پای راست با دست راست فرمان گرفته شود سپس کمر و سر و دست و در آخر پای چپ به خودرو وارد میگردد و در بسته میگردد.