آشنایی با سیستم کنترل کشش یا TCS

هر گاه گشتاوری که به لاستیک اعمال می شود، از میزانی که لاستیک می تواند به سطح جاده انتقال دهد بیشتر باشد ، لاستیک کشش خود را از دست می دهد و بکسواد می کند. این وضعیت معمولا در حین شتاب گرفتن پیش می آید برای جلوگیری از بکسواد کردن چرخ، بعضی از خودرو های مجهز به سیستم ترمز قفل نشو، سیستم کنترل کشش نیز دارند.

وقتی یکی از چرخها در آستانه بکسواد کردن قرار می گیرد ، سیستم کنترل کشش ترمز آن چرخ را به کار می اندازد. در نتیجه سرعتع چرخ کم می شود تا احتمال بکسواد کردن چرخ منتفی شود. طرز کار سیستم کنترل کشش – سیستم ترمز قفل نشو و سیستم کنترل کشش، قطعات مشترک بسیاری دارند . حسگرهای سرعت چرخ ، سرعت آن را به مدول کنترل سیستم ترمز قفل نشوی سیستم کنترل کشش اطلاع می دهند وقتی سرعت یک چرخ چنان به سرعت کاهش یابد که در شرف سر خودرن قرار بگیرد ، سیستم ترمز قفل نشو فشار روغن آن چرخ را ثابت نگه می دارد یا کاهش می دهد.

اگر سرعت چرخ چنان به سرعت افزایش یابد که چرخ در آستانه بکسواد کردن قرار گیرد، سیستم کنترل کشش ترمز آن چرخ به کار می اندازد . در نتیجه سرعت چرخ کاهش می یابد و بکسواد نمی کند. در صورتی که ترمز گرفتن به تنهایی نتواند مانع بکسواد کردن چرخ شود، سیستم کنترل کشش می تواند دور موتور و گشتاور را نیز کاهش دهد وقتی انجام این کار ضرورت پیدا کند، مدول کنترل سیستم ترمز قفل نشوی سیستم کنترل کشش به مدول کنترل موتور پس از دریافت این سیگنال جرقه را ریتارد می کند و مقدار سوختی را که سوخت پاشها می پاشند کاهش می دهد.

همچنین ببینید

50 خودرو که جهان را تغییر دادند – قسمت 5 و پایانی

صنعت خودروسازی بدون شک یکی از مهم‌ترین صنایع جهان است. کافی است به سرمایه‌ی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما