تصادفات متداول موتورسواران – قسمت هفت

موتورسواری یکی از خطرناک‌ترین سرگرمی‌های دنیای امروزی است. طبق یک آمار تهیه شده در سال 2005 از هر 10000 موتورسیکلتِ اسپرتِ ثبت شده در آمریکا، 22 مورد از آن‌ها راکبان خود را به کام مرگ کشیده‌اند که اکثر آنان را جوانانی تشکیل می‌دهند که در پروسهٔ یادگیری هستند. از آنجایی که الگوی پیروی شده توسط بسیاری از این افراد یکسان است و همچنین بسیاری از تصادفات آن‌ها در چند قالب متداول دسته بندی می‌شوند، می‌توان با افزایش آگاهیِ این بخش از جوانان احتمال بروز حوادث ناگوار برای آن‌ها را کاهش داد. در ایران سالانه 5000 موتورسوار جان خود را از دست می‌دهند.در این کشور منبع خاصی برای افزایش دانش موتورسواری امن وجود ندارد پس بر آن شدیم که در یک مطلب 10 قسمتی، شایع‌ترین حوادثی که گریبان‌گیر موتورسواران می‌شوند را مورد تحلیل قرار داده و گامی در جهت حفظ جوانان این مرز و بوم پیموده باشیم.

اگر اولین بار است که با این مجموعه آشنا شده‌اید اکیداً توصیه می‌شود مطالعه آن را از بخش اول آغاز کنید.

در این قسمت به بررسی هفتمین مورد از حوادث متداول می‌پردازیم.

زیر گرفته شدن توسط خودرو

پس از تمرین و ممارست بسیار بالاخره توانستید تسلط کافی بر شیوهٔ درست ترمز گرفتن به دست بیاورید. در یکی از روزهای زیبای بهاری با سرعت زیادی که ارتباطی با ثبت رکورد ندارد در حال رانندگی هستید که ناگهان می‌بینید یک تریلر هجده چرخ در حال گردش به سمت راست بوده و با مهارت کسب شده، موتورسیکلت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن متوقف می‌کنید. درحالی که از واکنش خوب خود به وجد آمده‌اید از پشت صدای بوق ممتد و جیغ لاستیک می‌شنوید و بوم.

یکی از نکات جالب این است که کوبیدن موتورسیکلت از پشت به اتومبیل جلویی به لطف ترمزهای بهتر و قدرت مانور بیشتر چندان امر شایعی نیست اما عکس آن نسبتاً متداول است. تصادف از نوع کوبیدن خودروی عقبی به پشت خودروی جلویی شایع‌ترین نوع تصادف است که عوامل آن عدم رعایت فاصله ایمنی، عدم تسلط بر ترمز و عدم دقت به جلو است. چنین تصادفاتی معمولاً تنها خسارت مالی به دنبال دارند ولی زمانی که که همین تصادفات برای موتورسواران اتفاق می‌افتند معادلات به کلی دگرگون می‌شوند و چنین تصادفاتی خصوصاً در صورت گیر افتادن موتورسوار بین دو خودرو می‌توانند به راحتی جان موتورسواران را بگیرند.

راه پیشگیری:
هنگام ایستادن پشت چراغ قرمز، خط عابر پیاده یا قفل‌های ترافیکی به آرامی از کنار خودروهایی که ایستاده‌اند عبور کرده ودر جلوی اتومبیل‌ها متوقف شوید و از آن‌ها به عنوان سپر برای حادثهٔ احتمالی استفاده کنید. (راستی اگر دلتان برای یک تصادف حسابی تنگ شده می‌توانید پشت چراغ نایستاده و در حین عبور از چهارراه، روی مهارت هموطنانتان در رانندگی با جانتان سرمایه گذاری کنید!). اگر مسیر بسته است و نمی‌توانید از کنار خودروها عبور کنید بهتر است در حاشیه خیابان متوقف شوید. همچنین در هنگام ایستادن چند بار ترمز را رها کنید و مجدداً بگیرید تا چراغ ترمز موتورسیکلت، نظر رانندهٔ پشتی را جلب کند. سرعت خود را به آرامی کاهش داده و دستتان روی گاز و توجهتان به آینه باشد تا در صورت نیاز با استفاده از گاز دادن از مهلکه بگریزید.

هرگز از چراغ قرمز عبور نکنید و همواره هنگام عوض کردن لاین خود به آینه‌هایتان توجه کنید. هرگز راه هیچ خودرویی را به نحوی سد نکید که جانتان در گرو مهارت رانندهٔ آن در ترمز گرفتن باشد به خصوص اگر آن خودرو از دستهٔ خودروهای سنگین باشد. در اینجا نیاز به اشاره است که حتی در صورت سبز بودن چراغ راهنمایی هم نباید بی محابا به درون چهارراه بروید و باید مراقب رانندگانی که با سرعت زیاد در حال عبور از چراغ قرمز هستند باشید. همیشه یادتان باشد که شما موتورسوار هستید و احتمال آسیب دیدنتان در تصادفات بالا است. بنابراین باید برای واکنش به اشتباهات دیگران آماده باشید.

همواره نیم نگاهی به آینهٔ خود داشته باشید. در صورتی که خودروی پشت سری شما علاقه شدیدی به رانندگی با فاصلهٔ کمی نسبت به شما دارد، یا فردی بسیار کم تجربه است و یا کوچک‌ترین ارزشی برای جان شما قائل نیست. مستقل از اینکه دلیل وی برای این کارش چیست شما دوست ندارید این وضعیت بدین شکل ادامه یابد. موتور خود را به کنار جاده برده و سرعت خود را کاهش دهید تا وی عبور کند و سپس مسیر خود را ادامه دهید.

لازم است هنگام شب به دلیل کم رنگ شدن حضور پلیس‌ها و افزایش تعداد رانندگان پر خطر همواره بیشتر از زمان‌های عادی به خیابان و اطراف دقت داشته باشید و در این ساعات همیشه در لاین کم سرعت رانندگی کنید. اگر هر کدام از لامپ‌های جلو یا عقب موتورتان سوخته است همین حالا خواندن این متن را رها کرده و به دنبال تعمیر آن‌ها بروید. موتورسواری که تمام چراغ‌های موتورسیکلتش را در وضعیت مناسب نگاه ندارد، هیچ ارزشی برای جان خودش قائل نبوده و نباید انتظار آن را از دیگران داشته باشد.

منبع پدال

همچنین ببینید

فناوری اسکای اکتیو

آیا شرکتهای خودروساز به آینده فکر  می کنند؟ بیشترین دغدغه ها و نگرانیهای  آنان چیست؟ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با امداد فارما