پژوهشگران در چین، خودرویی را آزمایش کردند که با نیروی ذهن کنترل می شود.
محققان دانشگاه نانکای در «تیانجین» چین اخیراً استفاده از امواج مغزی را برای کنترل خودرو آزمایش کردند که این نخستین آزمایش از این نوع در چین به شمار می رود.
«دوان فِنگ» Duan Feng استادیادر دانشکده مهندسی کنترل و علوم رایانه در دانشگاه نانکای، سرپرستی تیمی از پژوهشگران را بر عهده دارد که قصد دارند امکان رانندگی با استفاده از امواج مغزی را فراهم کنند. دوان میگوید:« هدف اصلی پژوهش ها در زمینه رابطه دستگاه و مغز (BMI)، استفاده از امواج مغزی انسان برای کنترل ماشینآلات است. ما برای این کار از روش سنتی استفاده کردیم که در آن بخشی از دستگاه با امواج مغزی و بخشی دیگر با سایر ابزارها کنترل می شود. ما هم اکنون سرگرم کار روی تشخیص صدا هستیم. هدف نهایی ما این است که دستگاه ها را به طبیعی ترین شیوه، کنترل کنیم».
به گفته این پژوهشگر چینی، فناوری رابط دستگاه و مغز می تواند در آینده آثار فوق العادهای داشته باشد؛ فرضاً میتواند به راننده ای که پشت فرمان دچار خواب آلودگی شده است، هشدار دهد یا به راننده ای که تعادل خود را از دست داده است در ترمز گیری کمک کند. رانندگان معلول یا سالخورده نیز میتوانند از آن بهره مند شوند.
در طول آزمایش، رانندگان یک دستگاه هدست headset بدون سیم روی سرشان می گذارند که از شانزده حسگر برای دریافت امواج مغزی استفاده میکند. این امواج سپس به عنوان فرمان رانندگی به خودرو منتقل می شود.
دوان فنگ میگوید کنترل خودروها با نیروی ذهن، نمونه ای از کاربرد فناوری امواج مغزی است. گرچه این فناوری هنوز در مراحل آزمایشی قرار دارد، میتوان از آن برای کمک به رانندگان در آینده استفاده کرد.
«سان فانچون» استاد علوم رایانه و فناوری در دانشگاه تسینگهوا پکن نیز میگوید:« پژوهش ها در زمینه رابطه مغز و دستگاه، کمک شایانی به علوم مغزشناسی خواهد کرد. این فناوری در درمان های بالینی مانند درمان افراد مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)، اشخاصی که دچار ضایعه در دستگاه عصبی محیطی شده اند و همچنین سالخوردگان و معلولان، کاربرد خواهد داشت. از این فناوری همچنین میتوان در پژوهش های نظامی استفاده کرد».